Exodus

Mozes en de Israëlieten waren in de woestijn, maar wat moest hij nu met ze beginnen?

Het volk moest gevoed worden, en om twee à drie miljoen mensen te eten te geven heb je een heleboel voedsel nodig. Volgens de kwartiermeester-generaal van het leger moest Mozes elke dag 1500 ton voedsel hebben gehad. Wist je dat om elke dag zoveel ten te vervoeren twee goederentreinen van elk minstens anderhalve kilometer lang nodig hebt?

Bovendien moet je niet vergeten dat ze in de woestijn zaten. Ze moesten dus ook brandhout hebben om het eten te bereiden. Daarvoor heb je 4000 ton hout en nog een paar goederentreinen van elk anderhalve kilometer lang nodig – per dag.

En dan moet je bedenken dat ze 40 jaar onderweg waren.

O ja, ze moesten ook nog water hebben. Alleen al om te drinken en een paar borden af te wassen zouden ze zo’n 42.000.000 liter en een bijna drie kilometer lange goederentrein met tankwagons per dag nodig hebben!

En dan nog iets! Ze moesten ’s nachts naar de overkant van de Rode Zee. Als ze twee aan twee over een smal pad zouden lopen, zou de stoet 1300 kilometer lang zijn en zouden ze 35 dagen en nachten over doen. Dus moet er in de Rode Zee een opening geweest zijn van vijf kilometer breed, zodat ze met vijfduizend mensen naast elkaar in één nacht naar de overkant konden lopen.

Maar er is nog een ander probleem… Telkens als ze aan het einde van de dag hun kamp opsloegen, hadden ze een oppervlakte nodig van bijna 2000 vierkante kilometer. Stel je eens voor… Dat is een flinke camping!

Denk je dat Mozes dat allemaal heeft uitgedokterd voordat hij uit Egypte vertrok? Ik denk het niet! Mozes geloofde namelijk in God Hij kom al die dingen aan God overlaten.

(Uit: Peper & Zout Scheurkalender)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s