Roma & Wien | Dag 4: Bioparco (en meer)

In mijn blog van afgelopen maandag heb ik beloofd om elke dag te gaan bloggen deze week. Helaas heb ik het weer niet waar kunnen maken. Woensdag moest ik onverwacht werken, en wel twee uur vroeger dan normaal. Dus dinsdag ben ik heel vroeg naar bed gegaan. Woensdag kwamen mijn broer en schoonzus. Dat was heel gezellig, maar ja, om dan te gaan bloggen is ook niet zo gastvrij hè? En gisteren was ik laat klaar met werken en te moe om nog een verhaal te gaan typen. Daarom dus vandaag het vervolg van de vakantieblogs.

Dag 4: Zaterdag 13 juni, de dierentuin Bioparco en meer

We zijn weer met de shuttle vanaf de camping naar het Vaticaan gegaan en zijn daarna met de metro doorgereisd omdat we vandaag de dierentuin Bioparco wilden bezoeken. De dierentuin ligt in het stadspark Borghese, een oase van rust midden in de drukke stad. Vanaf de metro gingen we eerst even kijken op het bekende Piazza del Popolo (‘Plein van het Volk’). Vanaf daar zijn we door het park gelopen naar de dierentuin toe.

IMG_0505Piazza del Popolo IMG_0507Een fontein in het parkIMG_0508De Galleria Nazionale d’Arte Moderna IMG_0509De impasante ingang van de dierentuin

De dierentuin was echt heel erg mooi. Veel hokken zijn echt in dienst van de dieren gebouwd (enige nadeel is dat de dieren soms wat minder goed zichtbaar zijn) waarbij gebruik is gemaakt van de natuurlijke hoogteverschillen. Die hoogteverschillen zijn uiteraard ook te merken in de paden, dus goede beenspieren zijn hier en daar wel nodig; of je krijgt ze hier vanzelf.

Uiteraard heb ik hier veel foto’s gemaakt. Hieronder een kleine selectie. De foto’s spreken voor zich, dus ik zet er verder geen beschrijvingen bij.

IMG_0511 IMG_0513 IMG_0516 IMG_0519 IMG_0520 IMG_0523IMG_0534 IMG_0526IMG_0527 IMG_0550IMG_0538 IMG_0539 IMG_0543 IMG_0544 IMG_0553 IMG_0563 IMG_0564 IMG_0570 IMG_0571 IMG_0573 IMG_0582 IMG_0584 IMG_0585 IMG_0586In de dierentuin was een foto van paus Fransiscus die hier is geweest, met daarnaast een quote van hem die vrij vertaald betekent: “God heeft ons zó nauw verbonden met de wereld geschapen, dat elk uitsterven van een soort voor ons voelt alsof we zelf verminkt worden.”IMG_0518Deze hagedisjes zagen we overal in Rome. Vooral op de camping, maar ook in de stad en dus ook in de dierentuin.

Nadat we aan het begin van de middag de dierentuin achter ons hebben gelaten, zijn we via het park teruggegaan naar het Piazza del Popolo. Nadat we een irritante rozenverkoper (die Linda een roos gaf met “It’s a gift”, en het daarna niet met me eens was dat een “gift” gratis is) achter ons hebben gelaten, zijn we weer een stuk door de stad gaan lopen. Deze keer via het mausoleum van Augustus en zijn Ara Pacis (Vredesaltaar – waar een oerlelijk, volledig misplaatst, modern gebouw omheen gebouwd is), over de Ponte Cavour naar de westoever langs het Palazzo die Giustitzia (Paleis van Justitie), via de Ponte Umberto I terug naar de oostoever, de Piazza Navona (het bekende plein met de Vierstromenfontein van Bernini), de Campo di Fiori (een gezellige markt), het Palazo Madama (gebouwd in opdracht van de Medici-familie, nu de zetel van de senaat), het Pantheon (ooit een Romeinse tempel, nu een kerk, en na 1900 jaar nog steeds de grootste koepel van ongewapend beton ter wereld), de tempel van Octavianus (waarvan alleen de voorste zuilen nog over zijn, daarachter een “modern” gebouw), het Palazzo Chigi (de zetel van de regering), het Palazzo Montecitorio (de zetel van de afgevaardigden), weer naar de Piazza del Spagna en de Spaanse trappen. Vanaf daar hebben we de metro weer genomen, terug naar het Vaticaan.

Hieronder weer een (veel te grote) selectie met foto’s.

IMG_0588De uitgang van het Borghese-park IMG_0590Het mausoleum van Augustus, met daar linksachter de Ara PacisIMG_0592 IMG_0593Het paleis van JustitieIMG_0611Linda bij één van de vele fonteintjes met drinkwater die overal in de stad te vinden zijnIMG_0603De Vierstromenfontein op het Piazza NavonaIMG_0608 IMG_0600Eén van de andere fonteinen op het Piazza NavonaIMG_0607 IMG_0605De markt op de Campo FioriIMG_0614De vreselijke drukte in het Pantheon IMG_0617De koepel van het PantheonIMG_0620De voorkant van het Pantheon IMG_0621RECHTS: De schitterende plafondschildering in de Sant’Ignazio de LoyalaIMG_0623In dezelfde kerk. Ook deze “koepel” is, net als de vorige foto, geschilderd op een vlak plafond IMG_0634De Spaanse Trappen, nu van bovenaf gezienIMG_0636Het uitzicht boven de Spaanse Trappen met de Sint Pieter…IMG_0638…en het Monumente Vittorio Emanuelle II

Dat was het weer voor nu. De volgende blog (ik ga deze keer maar niet beloven wanneer die komt 😉 ) wordt de laatste over Rome, en de eerste over Wenen.

Tot de volgende keer 🙂

Advertenties

3 comments

  1. Pantheon is wel mooi zo 🙂 Wel erg druk!
    Toen ik er was, stond de koepel half in de steigers, dus had je ook niet zo’n rond gat aan de bovenkant en was het dus ook minder druk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s