Wandelen: Jungle en Paradijs

In mijn blog van gisteren schreef ik al over ons museumbezoek van zaterdag. Zondag en maandag gingen we wandelen.

Zondag gingen we naar de “Jungle” bij Rhoon, waar we de Jungleroute liepen.

In een weilandje vlakbij het natuurgebied zagen we deze schattige lammetjes lopen.

Het natuurgebied “Klein Profijt” is een deel van de Rhoonse grienden. Vroeger werden hier veel wilgen geknot, maar nu is een groot deel aan de natuur overgelaten.

Op één van de paden landde ineens een reiger voor ons.

De spindotter, een blijkbaar zeldzame plant die hier veel voorkomt.

Er groeit ook hop in dit gebied, je weet wel, dat spul waar ze bier van maken.

De hop, samen met de haagwinde en het bitterzoet, slingert om de andere begroeiing heen. Het lijken net lianen in een echte jungle!

Wat dit voor bloemetjes zijn weet ik niet (ik ben niet zo’n plantenkenner hoor, de namen van de planten die ik hiervoor heb genoemd heb ik gewoon uit de routebeschrijving gehaald) maar ze zijn wel schattig.

Een opengebarsten knotwilg, waarin heel veel andere plantjes groeien.

Een reiger in een knotwilg.

Wat probeerseltjes met de supermacro van mijn camera; heel veel bomen hebben deze tijd van het jaar nieuwe knoppen en blaadjes. Op één van de boomstammen groeide mos, en dáárop groeiede weer korstmos. Heel apart om te zien.

Maandag gingen we naar de Nieuwkoopse Plassen om daar het gebied “Groene Jonker” te gaan verkennnen. Ik had deze route zondag al gevonden, maar toen was het eigenlijk al een beetje te laat om daar nog helemaal heen te rijden. We hadden het er gister eerst over om ’s middags nog even naar de stad te gaan, maar ik had meer zin om te gaan wandelen. Daarom zijn we hier dus alsnog heen gegaan.

Het is een heel mooi gebied, dat wordt aangeprezen als “vogelparadijs”. Er wonen in dit gebied meer dan 100 soorten! We hebben heel veel soorten eenden en ganzen gezien, maar ook andere soorten, zoals tureluurs, kievieten, scholeksters en wat kleinere vogels waarvan ik de naam niet zo snel weet. Misschien een rietzanger. En ik denk een rietgors. Ik heb zelf twee keer de roep van een roerdomp gehoord!

Ik vind het heel leuk om te wandelen, nu het weer wat beter weer wordt. Heerlijk om buiten te zijn, een beetje te bewegen, en te genieten van de natuur. En meteen oefenen voor de Biwanto die we dit jaar weer willen gaan lopen. De vorige keer deden we de 12km omdat we dat ver genoeg vonden (en omdat we een keer met het gelegenheids-pondje over de Binnenmaas wilden), maar stiekem lijkt het me wel een toffe uitdaging om een keer helemaal rond de Binnenmaas te gaan en dus de 18km te proberen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s